Lenkijos televizijos aktualijų laidų temizavimas per 2014 metų Europos Parlamento rinkimų kampaniją: autopoezės Lenkijos žiniasklaidos sistemoje - Gackowski, Tomasz (Information & Media, 2016)
Šio mokslinio darbo tikslas – ištirti Lenkijos viešųjų debatų dėl Europos Parlamento rinkimų kokybę, kitaip tariant, kaip televizijos aktualijų laidos vidutiniam žiūrovui-rinkėjui bandė paaiškinti sudėtingus su Europos Sąjunga susijusius klausimus ir Europos Parlamento funkcionavimo esmę. Atliekant tyrimą taikyta kokybinės ir kiekybinės turinio analizės metodika. Moksliniame darbe daugiausia dėmesio skiriama temizavimo reiškiniui autoriaus apžvelgtose televizijos laidose. Diskutuojant žurnalistinėmis temomis daug dėmesio kreipta į tokius klausimus kaip šios kampanijos procesas ir dinamika, jos pateikimas žiniasklaidoje, apklausų rezultatai. Tyrimo rezultatai patvirtino, kad rinkimų diskursas buvo smarkiai autopoeziškas (N. Luhmanno teorijos terminas) ir savireferencinis.
Keywords: ...