Manipuliacinės kūrybinės apskaitos anatomija ir jos informacijos naudojimas - Mackevičius, Jonas; Savickas, Vilius (Information & Media, 2015)
Globalios ir konkurencingos rinkos sąlygomis išpopuliarėjo kūrybinė apskaita, kai iš teisės aktų leidžiamų apskaitos metodų pasirenkami tie, kurie parodo ne tikrą įmonės būklę, bet geresnius ar blogesnius įmonės veiklos rezultatus, skirtus tam tikroms vartotojų grupėms, siekiant tam tikrų tikslų. Straipsnyje nagrinėjama kūrybinės apskaitos esmė, išskiriamos dvi jos rūšys – pozityvioji ir manipuliacinė. Daug dėmesio skiriama manipuliacinės kūrybinės apskaitos taikymo sritims ir būdams, pateikiami jų konkretūs pavyzdžiai. Nagrinėjama manipuliacinės kūrybinės apskaitos nauda, pabrėžiant jos laikiną ar vienkartinį pobūdį ir pasekmes, kurios sudaro sąlygas taikyti apgaulingą apskaitą.
Keywords: kūrybinė apskaita; pozityvioji kūrybinė apskaita; manipuliacinė kūrybinė apskaita; taikymo sritys; būdai; pasekmės