Medijų auditorijų aktyvumo raiška daugiaterpėje medijų aplinkoje - Siudikienė, Daiva (Information & Media, 2015)
Įsitvirtinusi suasmeninta medijų naudojimo veikla, atrodo, negrįžtamai pakeitė medijų naudojimo įpročius bei motyvus. Tačiau auditorijos studijos susitelkia į tai, kas bendra medijų naudotojams kaip bendrijai, kas kuria jų patirtį ir vienija laike bei erdvėje. Augantis medijų naudotojų aktyvumas yra viena svarbiausių auditorijos studijų problemų. Tai skatina išsamiau panagrinėti šiuolaikinės auditorijos aktyvumą lemiančius veiksnius bei jį nusakančius ypatumus. Straipsnyje supažindinama su kokybiniu tyrimu, kuris atskleidžia, kad šiuolaikinių medijų auditorijų dalyvių veikla daugialypėje medijų aplinkoje yra gerokai aktyvesnė bei įvairesnė nei ankstesniais medijų raidos etapais.
Keywords: auditorijos; auditorijos aktyvumas; selektyvumas; medijų naudotojai; medijos