Šiaurės šalių tarpkultūrinės komunikacijos tinklo* konferencija „Kintanti tapatybė globalėjančiame pasaulyje“ - Macevičiūtė, Elena (Information & Media, 2008)
Pastaraisiais dešimtmečiais vis labiau kyla susidomėjimas tarpkultūrine, kultūrų, multikultūrine, tarptautine, pasauline ir panašiai vadinamomis komunikacijos rūšimis. Kiekvieną šių terminų specialistai apibrėžia skirtingai, siekdami pabrėžti ypatingus kiekvienos rūšies aspektus, nespecialistai dažnai vartoja juos visus kaip sinonimus. Tačiau ir vienų, ir kitų susidomėjimą skatina pasaulyje vykstantys ekonominiai, socialiniai, technologiniai ir kitokie pokyčiai, kurie skatina judrumą, spartina „tautų maišymąsi“ arba bent jau suveda dideles skirtingą kultūrinį pagrindą turinčias grupes draugėn, perkelia pavienius individus į jiems nepažįstamos kalbos, papročių ir elgsenos normų terpę. Įvairios karinės, ekonominės ar geopolitinės įtampos „sumažėjusiame“ pasaulyje taip pat dažnai reiškiasi civilizacijų ar kultūrų konfliktų formomis arba bent jau taip suvokiamos jų dalyvių ir stebėtojų sąmonėje. Nordic Network for Intercultural Communication Congress “Changing Identities in Globalised World“Elena Macevičiūtė