Duomenų tyrybos sistemos, pagrįstos saityno paslaugomis - Kurasova, Olga; Marcinkevičius, Virginijus; Medvedev, Viktor; Rapečka, Aurimas (Information & Media, 2013)
Straipsnis skirtas duomenų tyrybos, pagrįstos saityno paslaugomis, analizei. Apibrėžiamos pagrindinės su saityno paslaugomis susijusios sąvokos. Pristatomos paskirstytosios duomenų tyrybos galimybės bei jų įgyvendinimo priemonės – Grid, Hadoop. Atliekama duomenų tyrybos sistemų, pagrįstų saityno paslaugomis, analitinė apžvalga. Parenkami sistemų palyginimo kriterijai. Pagal šiuos kriterijus atliekama populiariausių duomenų tyrybos sistemų, pagrįstų saityno paslaugomis, lyginamoji analizė. Nustatoma, kurios sistemos įvertinamos geriausiai, o kurios neatitinka daugumos kriterijų.Data mining systems, based on Web services Olga Kurasova, Virginijus Marcinkevičius, Viktor Medvedev, Aurimas RapečkaSummaryIn the paper, data mining systems, based on web services, are analysed. The main notation related with web services is described. The possibilities of distributed data mining and their implementation tools – Grid, Hadoop are introduced. An analytical review of the data mining systems, based on web services, is provided. Some comparison criteria are selected. According to the criteria, a comparative analysis of the popular data mining systems, based on web services, is made. The paper illustrates, which systems are best for evaluating and which do not satisfy most of the criteria.11pt; line-height: 115%; font-family: Calibri, sans-serif;">