Duomenų apdorojimas ir vizualizavimas mobiliuosiuose įrenginiuose - Lapin, Kristina; Dapkūnas, Sigitas (Information & Media, 2013)
Straipsnyje nagrinėjami duomenų apdorojimo mobiliuosiuose įrenginiuose bei klasikiniai ir neseniai sukurti vizualizavimo metodai, tinkantys vaizduoti duomenis mažame ekrane. Analizuojami mobiliųjų įrenginių apdorojimo ir duomenų pateikimo ribojimai, į kuriuos atsižvelgiama kuriant programas visur esančių skaičiavimų aplinkose. Apžvalginio tyrimo rezultatus planuojama pritaikyti kuriant saityno paslaugos vizualizavimo modelį paslaugų architektūros stiliaus sistemoje.Data Processing and Visualization on Mobile Devices Kristina Lapin, Sigitas DapkūnasSummaryThe paper surveys the data processing and visualization peculiarities in mobile devices. Developing the visualisation application to a mobile device a researcher has to consider their computational and size limitations. The mobile and traditional visualization methods for small screens are analysed. Researchers start to address the clutter problem showing the stream of data. The outcome of this research is planned to develop a model of visualisation of web service for a system based on the service-oriented architecture.="font-size: 11pt; line-height: 115%; font-family: Calibri, sans-serif;">