Mobiliosios duomenų tyrybos paslaugų analizė - Bazilevičius, Gediminas (Information & Media, 2013)
Mobilioji medicina užima vis didesnę sveikatos priežiūros dalį. Naudojamos pažangesnės, spartesnės, mobilesnės technikos, stebinčios pacientų sveikatos būklę bei informuojančios apie galimus sveikatos sutrikimus. Identifi kuoti sveikatos pokyčius neužtenka vien pažangios technikos. Įrenginiams kuriama programinė įranga, taikomosios programos, o šioms naudojami metodai, kurie galėtų kuo tiksliau identifi kuoti menkiausius sveikatos pokyčius. Šis straipsnis skirtas apžvelgti, kokie žiniųgavybos proceso duomenų tyrybos metodai gali būti naudojami mobiliuosiuose ir dėvimuosiuose įrenginiuose, taikant paslaugų stiliaus architektūros modelį ir saityno paslaugas medicinos sistemose.Analysis of services for mobile data miningGediminas BazilevičiusSummaryMedicine takes an increasing share of health care in web services. Smarter, faster mobile equipment is applied to monitor a patient’s medical condition and to inform about his possible health problems. A special software for mobile devices is developed to recognize the smallest changes in a patient’s health state. In the paper mobile data mining and mobile stream data mining methods and solutions, based on the service-oriented architecture, as well as Web services are analysed in the context of medical systems.">