Su vartotoju susijusių žinių kūrimas, paremtas didžiųjų duomenų analitika - Gribovskis, Justas (Information & Media, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Žinių valdymas ir jo poveikis rinkodarai analizuojama jau seniai. Šiandien peržvelgiant atliktus tyrimus nekyla abejonių dėl žinių valdymo teikiamos naudos. Tačiau mažai dėmesio skiriama informacinių technologijų ir žinių sąveikos tyrimams bei jos įtakai rinkodaros procesams. Informacinių technologijų poveikis, didieji duomenys, jų analizė ir naujausi prognozavimo metodai veikia žinių paradigmos kaitą ir naujųjų žinių kūrimą.
Keywords: žinios; naujosios žinios; žinių valdymas; didieji duomenys; vartotojo žinios; žinios vartotojui; žinios apie vartotoją; prognozavimo metodai