Rizika socialiniuose tinkluose: būsimųjų teisėsaugos pareigūnų informuotumas - Butrimė, Edita; Zuzevičiūtė, Vaiva (Information & Media, 2018)
Pagrindinis tyrimo tikslas buvo atskleisti studentų – būsimųjų teisėsaugos pareigūnų, kurie, kaip tikimasi, ateityje užtikrins kitų žmonių saugumą, informuotumą apie savo ir kitų asmenų saugumą skaitmeninėje erdvėje. Straipsnyje pateikiami teoriniai svarstymai ir empiriniai duomenys (surinkti 2016–2017 m.), kurie padėjo atskleisti, ar būsimi teisėsaugos pareigūnai geba identifikuoti pagrindinius pavojus skaitmeninėje erdvėje ir apsaugoti savo asmeninius duomenis. Tyrimas yra reikšmingas, nes vis daugiau šiuolaikinių socialinio, asmeninio ir profesinio gyvenimo veiklų vyksta skaitmeninėje erdvėje. Jei patys būsimi teisėsaugos pareigūnai negebės atpažinti su skaitmenine sauga susijusių pavojų, jie nebus pakankamai profesionalūs ir pasirengę konsultuoti ir teikti paramą piliečiams minėtais klausimais, kurie yra dominuojantys šiuolaikinio žmogus pasaulyje.
Keywords: socialiniai tinklai; grėsmės socialiniuose tinkluose; asmens duomenų saugumas