Emigracijos diskurso rėminimas Lietuvos interneto dienraščiuose - Nabažaitė, Erika (Information & Media, 2017)
Žiniasklaidos galia veikti visuomenės nuomonę, nuostatas ir elgesį itin išryškėja tokių aktualių socialinių įvykių ir problemų kaip emigracija kontekste. Nuo žiniasklaidos gebėjimo naujienų dienotvarkėse pateikti emigracijos problemos aspektus, įrėminti juos diskurse, priklauso emigracijos problemos suvokimas ir visuomenės požiūris į emigraciją. Be to, žiniasklaida tuo pat metu formuoja ir kilmės šalies vertinimo tendencijas, galinčias reikšmingai prisidėti prie žmonių sprendimų ir pasirinkimų likti šalyje ar emigruoti. Žiniasklaidos įtaką reprezentuojant emigracijos problemą dar labiau sustiprina tokios jos savybės kaip koncentruotumas, naujienų pateikimo sparta, diskurso veikėjų – politikų, ekonomistų, verslo atstovų ir kt. – dalyvavimas, turinio įvairovė, jo pakartojamumas ir kitos, atsiradusios pakitus žiniasklaidos veiklos specifikai ir išpopuliarėjus interneto dienraščiams. Siekiant atskleisti žiniasklaidos gebėjimą konstruojamu diskursu formuoti ir išskirti tam tikras emigracijos tendencijas ir dėsningumus, atliktas bandomasis tyrimas. Straipsnyje pristatomi bandomojo emigracijos diskurso rėminimo tyrimo Lietuvos interneto dienraščiuose delfi.lt ir 15min.lt rezultatai.