Y kartos požiūris į vyrų ir moterų vadovavimą organizacijose - Diskienė, Danuta; Jaškevičiūtė, Vaida (Information & Media, 2017)
Šiuolaikinės organizacijos, siekdamos tapti ir išlikti konkurencingos, turi gebėti prisitaikyti prie nuolatinių pokyčių. Vienas iš tokių pokyčių – intensyvi darbo rinkos dalyvių kaita, kai X kartos atstovų darbo vietas užima technologijų amžiuje užaugę Y kartos atstovai, pasižymintys technologijų išmanymu, ambicingumu, neprisirišimu prie vienos darbo vietos ir savitais organizacijos vadovavimo lūkesčiais. Straipsnyje atskleidžiamas Y kartos darbuotojų požiūris į vadovavimą šiuolaikinėse organizacijose, išskiriant lyčių aspektą. Remiantis atlikto empirinio tyrimo rezultatais analizuojama, kaip Y kartos atstovai suvokia vadovus ir skirtingų lyčių vadovavimo ypatumus.