Finansinės analizės informacijos patikimumo nustatymo metodika - Mackevičius, Jonas; Valkauskas, Romualdas (Information & Media, 2017)
Straipsnyje nagrinėjama finansinės analizės informacijos patikimumo svarba, jos naudojimas praeities, dabarties ir perspektyviesiems valdymo sprendimams priimti. Tiriami veiksniai, mažinantys ir didinantys finansinės analizės informacijos patikimumą. Straipsnyje įrodoma, kad finansinės analizės atlikimui taikytina hipotetinė dedukcinė paradigma, kad visuose finansinės analizės etapuose pasireiškia informacijos patikimumo problema. Pasiūlyta finansinės analizės informacijos patikimumo nustatymo metodika, pirmą kartą finansinės analizės teorijoje suformuluoti finansinės analizės informacijos patikimumo principai. Nagrinėjami svarbiausi finansinės analizės etapai ir juose pasitaikančios klaidos.