Vartotojų įsitraukimas į prekės ženklo bendruomenę - Siudikienė, Daiva (Information & Media, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas prekės ženklo bendruomenių vaidmuo šiuolaikinių organizacijų rinkodaroje. Šiandien rinkodaros specialistai daug diskutuoja apie strategijas, padedančias įtraukti vartotojus į organizacijos vertės kūrimo procesus. Šio straipsnio tikslas – į reiškinį pažvelgti iš vartotojų perspektyvos ir atsakyti į klausimą, kas gi skatina pačių vartotojų įsitraukimą į tokių bendruomenių veiklą. Internetas bei išmaniosios technologijos keičia prekės ženklo komunikaciją su vartotojais, kurie šiuose procesuose tampa vis aktyvesni. Pasirinktai problemai tirti buvo pasitelkta socialinės konvergencijos teorija ir nagrinėtas jos tinkamumas nuosekliai atskleisti prekės ženklo bendruomenių raidos dėsningumus. Straipsnyje pateikiami ir žvalgomojo kokybinio tyrimo rezultatai.