Skaitmeninių technologijų įtaka kino platinimui - Dabrovolskas, Audrius (Information & Media, 2016)
Šiame straipsnyje nagrinėjama kino platinimo samprata, kino platinimo modeliai ir kaip juos keičia skaitmeninės technologijos. Skaitmeninių technologijų poveikis juntamas ne vien fiziniu, technologiniu, bet ir informaciniu atžvilgiu, nes internetinė erdvė suteikia kitokį priėjimo prie audiovizualinės informacijos būdą, todėl keičiasi auditorijos informacinė elgsena, santykis su kino filmais, vyksta auditorijos fragmentacija. Taip pat straipsnyje identifikuojamos tendencijos, veikiančios Lietuvos kino platinimo rinką, išskiriamos aktualiausios problemos.