Lyčių raiška ir kaita laikraščių žurnalistikoje per pirmąjį Lietuvos nepriklausomybės dvidešimtmetį - Sirtautienė, Daiva; Samulionytė, Virginija (Information & Media, 2015)
Straipsnyje pristatomi lyčių raiškos ir kaitos Lietuvos laikraščių žurnalistikoje rezultatai. Analizuojami šie tiriamojo objekto aspektai: žurnalistų temų specializacija pagal lytis; lyčių kaita publikacijų tematikos ir laikraščių redakcijose lygmenimis (1991 ir 2010 metų skersinių pjūvių rezultatai). Atlikus skirtingų auditorijos aprėptimi Lietuvos laikraščių analizę (respublikinio „Lietuvos žinių“, regioninio „Vakarų ekspreso“ ir rajoninio „Bangos“), nustatyta feminizacijos proceso tendencija: moterys žurnalistės pradėjo daugiau rašyti tradiciškai vyrams žurnalistams priskirtinomis temomis, redakcijose padaugėjo moterų žurnalisčių.