Įmonių veiklos analizė – informacijos rinkimo, tyrimo ir vertinimo sistema - Mackevičius, Jonas (Information & Media, 2008)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba] Straipsnyje nagrinėjama įmonių veiklos analizės, kaip svarbaus ekonominės informacijos šaltinio, reikšmė. Pateikiama nauja įmonių veiklos analizės samprata. Išskiriamos trys įmonių veiklos analizės sudedamosios dalys – pagrindinės (gamybinės, komercinės) veiklos analizė, finansinės veiklos analizė ir investicinės veiklos analizė. Atlikta užsienio ir lietuvių autorių įmonių veiklos analizės knygų turinio lyginamoji analizė. Rekomenduojama įmonių veiklos analizės sudedamųjų dalių – pagrindinės (gamybinės, komercinės) veiklos, finansinės veiklos ir investicinės veiklos analizės turinys, užtikrinantis išsamią informaciją vidaus ir išorės vartotojams.