Karkasas, skirtas įgyvendinti verslo taisykles verslo valdymo sistemoje - Vasilec, Oleg; Avdejenkov, Vladimir; Sosunov, Sergej (Information & Media, 2009)
Straipsnyje pateikiamas modeliais grindžiamas informacinių sistemų kūrimo karkasas, skirtas automatizuotai įgyvendinti verslo taisykles verslo valdymo sistemose. Straipsnyje siūlomas karkasas sudarytas iš komponentų, kuriuose verslo taisyklės pateiktos natūralia kalba, sprendimo lentelėmis ir taisyklėmis, įgyvendintomis trigeriais duomenų bazėje. Siekiant įgyvendinti siūlomą karkasą, straipsnyje pateikiama formali šablonų užrašymo kalba, skirta automatizuoti verslo taisyklių įvedimą. Ši kalba leidžia keisti įvestas verslo taisykles į verslo valdymo sistemos vykdomą programų sistemos kodą. Taip yra užtikrinamas darnus verslo taisyklių įgyvendinimas verslo valdymo sistemoje. The framework for the implementation of business rules in ERP Oleg Vasilec, Vladimir Avdejenkov, Sergej Sosunov Summary Thes paper presents a model-driven framework for the semiautomatic implementation of business rules in enterprise resource planning systems. The framework is based on the idea of combining business rules represented in natural language with decision tables and triggers in database systems. To support the implementation of the framework, the formal language of templates, which captures patterns of business rules and enables their model-driven transformation to the triggers, is used. This allows a consistent implementation of business rules within ERP systems. KEYWORDS: ERP, business rules, templates. 8px;">