Stojančiųjų į universitetą informacinių ir komunikacinių technologijų kompetencijos tyrimas - Mickus, Artūras; Vidžiūnas, Antanas (Information & Media, 2009)
Remiantis ECDL programos reikalavimais atliktas stojančiųjų į Vytauto Didžiojo universitetą informacinių ir komunikacinių technologijų (IKT) kompetencijos tyrimas. Nustatyta, kad apie 25 % jų ateina turėdami studijoms pakankamų šių technologijų žinių, tačiau daugumai jų šių žinių nepakanka. Aptariamos menko stojančiųjų kompiuterinio raštingumo priežastys ir analizuojama, kaip būtų galima šią situaciją pakeisti. Taip pat aptariami tolesnio IKT kompetencijos ugdymo universitete organizavimo principai. Investigation of ICT Competition of Students Entering University Artūras Mickus, Antanas Vidžiūnas Summary Results of investigation of ICT competition of students entering Vytautas Magnus University in Lithuania are presented. Level of competition is evaluated according of ECDL program requirements. About 25% of students are entering university with knowledge of ICT, that is enough for further studies, but most of them have not suffi cient level of competition. Reasons of such low level of competition among young people are discussed and recommendations for solving this problem are presented. Also principles of further development of ICT competition in university studies are described.