Virtualiosios mokymosi aplinkos techninės kokybės tobulinimas - Kurilovas, Eugenijus; Vinogradova, Irina (Information & Media, 2010)
Šio darbo tikslas – išanalizuoti, kurios virtualiosios mokymosi aplinkos (VMA) priemonės yra svarbiausios mokymosi procese ir, atsižvelgiant į visapusišką VMA techninės kokybės modelį, pasiūlyti VMA tobulinimo kryptis. Šiam tikslui buvo organizuota Lietuvos universitetų studentų apklausa. Tyrimo rezultatai rodo, kad, studentų nuomone, mokymosi procese VMA personalizavimo kokybės kriterijai yra svarbesni už VMA adaptavimo kriterijus. Straipsnyje analizuojamos kelios VMA adaptyvumo ir apskritai adaptavimo kokybės tobulinimo kryptys. Improvement of Technical Quality of Virtual Learning Environments Eugenijus Kurilovas, Irina Vinogradova Summary The paper is aimed to analyze which Virtual Learning Environment (VLE) tools are most useful for students in the learning process, and to propose the trends for VLE quality improvement considering the existing comprehensive VLE technical quality evaluation model. Lithuanian university students survey was organised for this purpose. The results show that the VLE personalization quality evaluation criterion is most useful for students in the learning process, while the adaptivity criterion was ranked lower. Several trends are proposed to improve VLE adaptivity and overall adaptation quality.