Socialinių medijų strategijos lyčių lygybės artivizme. Ispanių feminisčių iliustratorių nuomonės formuotojų karta - Palomo-Domínguez, Isabel; Jiménez-Marín, Gloria; Sánchez-Gey Valenzuela, Nuria (Information & Media, 2023)
Mūsų laikais socialiniai tinklai yra svarbi komunikacijos priemonių dalis, todėl yra svarbu nagrinėti, kaip nuomonės formuotojai skatina lyčių lygybę. Tyrime analizuojama, kaip aštuonios ispanės nuomonės formuotojos, kalbančios apie lyties aspektą grafinėmis komunikacijos priemonėmis, atstovauja moterims. Jos visos yra iliustratorės, kalbančios su lytimi susijusiomis temomis ir naudojančios panašias komunikacijos strategijas. Taikoma metodika apima tris papildomas technikas: pirma, teorinė analizė, skirta iliustratorių profiliams palyginti; antra, turinio analizė, skirta išnagrinėti aptariamas temas ir jų artivizmą; trečia, Delfi metodas, skirtas įvertinti jų indėlį, skatinant lyčių lygybę; taikant šį metodą dalyvauja komunikacijos, filosofijos, sociologijos, psichologijos ir politikos sričių ekspertai. Rezultatai rodo, kad jų publikacijose ryški feminizmo tema, skatinanti seserystę tarp moterų, kurios yra jų tikslinė auditorija. Vertinant kartų aspektu, jų skleidžiama žinutė yra svarbesnė Z ir Y kartų atstovėms. Išvados patvirtina, kad socialinės medijos bruožai, artivizmas, turinio hibridizacija ir transmedialumas stiprina jų feministinį diskursą. Būsimos tyrimų kryptis galėtų nustatyti kitus kanalus ir komunikacijos strategijas, turinčias daugiau įtakos plačioms tikslinėms grupėms, ypač vyrams ir ankstesnėms kartoms nei Y karta, nes šios išorės auditorijos yra svarbios skatinant lyčių lygybę.