Kosovo kultūrinė diplomatija po Nepriklausomybės paskelbimo - Saliu, Hasan; Llunji, Venera (Information & Media, 2022)
Straipsnyje analizuojamas Kosovo nevalstybinių veikėjų, kurie bendravo su užsienio auditorija per tarptautinę žiniasklaidą laikotarpiu po šalies Nepriklausomybės paskelbimo 2008 m., kultūrinės diplomatijos segmentas. Analizuojant žiniasklaidos turinį nevalstybiniams veikėjams, straipsnyje nagrinėjami šių veikėjų pateikti pranešimai kai kuriose galingose tarptautinėse žiniasklaidos priemonėse, susiję su galimybe padidinti naujosios šalies tarptautinį įvaizdį. Straipsnyje atskleidžiama, kad Kosovo nevalstybiniai subjektai nuolat bendravo su pasauline ir regionine visuomene, nes valstybės veikėjai negalėjo perduoti jokios teigiamos žinios pastarajai. Be to, šis straipsnis rodo, kad garsūs Kosovo sportininkai, menininkai ar pasaulio čempionai atstovauja Kosovo minkštajai galiai, nes jie atrado pakankamai vietos, kur būtų matomi tarptautinėje žiniasklaidoje. Svarbus kultūrinės diplomatijos bruožas Kosovo atveju yra tas, kad šimtų ir tūkstančių užsienio taikdarių buvimas šalyje, kurioje yra tiek pat saugumo, kiek ir kitose Balkanų šalyse, taip pat vertinamas kaip galimybė daryti įtaką šalies tarptautiniam įvaizdžiui.