Blogiau nei komunizmas? Diskursinė „anti-gender“ mobilizacijos strategija Lietuvoje - Buschmann, Dovainė (Information & Media, 2018)
Straipsnyje nagrinėjama Lietuvoje paplitusi diskursinė „anti-gender“ mobilizacijos strategija, kurios pagrindinis elementas yra palyginti lyčių lygybės politiką bei terminą „gender“ su komunizmu. Tyrimo klausimas: kaip Lietuvoje yra kuriama analogija tarp termino „gender“ ir valstybinio socializmo politikos, kuri buvo taikoma šioje šalyje? Kodėl toks palyginimas yra sėkminga „anti-gender“ mobilizacijos strategija? Straipsnis remiasi pasirinktais tekstais, kurie tiesiogiai adresuoja terminą „gender“ kaip komunizmą. Reikšminiai žodžiai: gender, antigenderizmas, komunizmas, diskursas