SCRUM su KANBAN naudojančios organizacijos programų sistemų kūrimo proceso vertinimas - Pėkis, Vaidotas; Peldžius, Stasys (Information & Media, 2018)
Organizacijos, siekdamos aukštesnės kuriamo produkto kokybės, ieško būdų, kaip pagerinti programų sistemų kūrimo procesą, todėl daugėja galimybių laimėti skelbiamus konkursus, nes projektus gali atlikti greičiau ir laikytis nustatyto biudžeto bei terminų. Savo programų sistemų kūrimo procesą įmonės vertina pagal pasirinktus programų sistemų kūrimo proceso vertinimo modelius. Pagal poreikius ir galimybes organizacijos pasirenka dirbti vienu ar kitu programų sistemų kūrimo metodu. Vėliau pirmojo pasirinkto metodo neužtenka norint turėti didesnę proceso brandą, todėl reikia rinktis papildomus metodus. Svarbu iš anksto žinoti, kokią įtaką įmonės brandai darys pasirinktas metodas. Šiame straipsnyje nagrinėjama, kaip pasikeičia įmonės, kuri savo procesą vertina pagal CMMI-DEV, branda, kai dirbdama pagal „Scrum“ metodą papildomai pradeda naudoti „Kanban“ metodą. Nustatyta, kad įmonė, derindama „Scrum“ su „Kanban“, visiškai įgyvendintų specifinių praktikų skaičių padidina 75 procentais.