Informacinės sistemos išvystymas elektros energijai taupyti išmaniajame būste - Dzemydienė, Dalė; Žulkas, Evaldas (Information & Media, 2018)
Informacinės sistemos atlieka svarbų vaidmenį valdant išmanųjį būstą. Jose kaupiami įrenginių, jungiamų prie belaidžio tinklo (pvz., jutiklių, šviestuvų, termometrų) stebėsenos duomenys. Tokio tipo sistemos priskiriamos kompleksinėms šiuolaikinėms elektroninių paslaugų valdymo sistemoms, galinčioms suteikti aplinkos valdymo paslaugas išmaniajame būste. Tačiau, kad išmaniajame būste veikiantys prietaisai galėtų efektyviai naudoti elektros energijos išteklius, reikia papildomų programinių modulių, leidžiančių tuos įrenginius optimaliai naudoti. Mūsų mokslinio tiriamojo darbo tikslas – išvystyti informacinės sistemos funkcijas, kad būtų galima prognozuoti elektros sąnaudas išmaniojo būsto sistemoje ir prognozavimo duomenis panaudoti valdant šias energijos sąnaudas.