Skirtingas teisinių prasmių vaizdavimas informacinėse sistemose, priklausomas nuo skirtingų požiūrių į teisę - Čyras, Vytautas (Information & Media, 2018)
Tyrimo objektas yra sąryšis tarp teisinės sistemos ir teisinės dokumentacijos sistemos. Pristatomas teisinių prasmių operacionalizavimo žvalgomasis tyrimas. Esminis klausimas, kaip pavaizduoti teisės akto prasmę. Remiantis informacinių sistemų konceptualizavimo metodika FRISCO, teisinė prasmė yra siejama su jos pavaizdavimu. Mes aiškiname skirtingų prasmių atsiradimo ir jų pavaizdavimo informacinėse sistemose priežastis. Skirtingų kategorijų suinteresuotieji dalyviai interpretuoja teisės aktą skirtingomis prasmėmis. Pristatomas Ericho Schweighoferio teisės informatikos modelis „8 perspektyvos / 4 metodai / 4 produktai“. Kiekvieną perspektyvą atitinka atskiras pavaizdavimas.