Elektroninių viešųjų paslaugų teikimo pavyzdžių analizė - Dzemydienė, Dalė; Naujikienė, Ramutė (Information & Media, 2008)
Informacinės visuomenės raidoje pastebimi nauji pokyčiai, keičiantys viešųjų paslaugų teikimo galimybes ir kokybę. Atsiranda naujos valdymo formos, grindžiamos šiuolaikinėmis informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis. Straipsnyje nagrinėjamos viešojo administravimo sektoriaus paslaugų modernizavimo galimybės, priklausančios nuo šiuolaikinių informacinių ir komunikacinių technologijų. Analizuojami viešojo administravimo paslaugų automatizavimo modeliai, nagrinėjami klausimai, susiję su šiuolaikinių informacinių technologijų įtaka viešojo administravimo sektoriaus veiklai. Analizuojamos viešojo administravimo sistemos vykdymo funkcijos. Analysis of providing the electronic public service examples Dalė Dzemydienė, Ramutė Naujikienė Summary The information technologies and information representation methods play an important role in the development of the eServices applications for public administration. The main problems of public service development in administration sector are analysed using information and communication technologies in this paper. The models of reviewing the applications for public sector are designed using unified modelling language.