Kazimiero Barėno laiškai Klaipėdos universiteto bibliotekos dr. Kazio Pemkaus bibliotekoje-archyve - Steponavičiūtė, Emilija Danutė (Bibliotheca Lituana, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje analizuojami Klaipėdos universiteto bibliotekos dr. Kazio Pemkaus bibliotekoje-archyve saugomi Kazimiero Barėno egodumentai. Turimi laiškai pateikia duomenų apie K. Barėno leidybos darbą, asmenybę, literatūros metraščio „Pradalgės“ leidybos pradžią ir istoriją, supažindina su išeivijos rašytojais Alfonsu Šešplaukiu-Tyruoliu ir Juozu Švaistu bei kitais išeivijos kultūros darbuotojais.
Keywords: K. Barėnas, egodokumentai, laiškai, išeivija, Pradalgės