Trumpieji Juozo Miltinio fondo rankraščių įrašai - Mikelinskaitė, Angelė (Bibliotheca Lituana, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje pristatomi ir apžvelgiami režisieriaus Juozo Miltinio (1907– 1994) rankraštinio fondo trumpieji įrašai. Remiantis mažųjų literatūros formų klasifikavimo sistema, šie trumpieji įrašai sisteminami ir klasifikuojami pagal juose fiksuojamos informacijos paskirtį (tematiką) ir turinį. Analizuojant trumpuosius režisieriaus fondo įrašus, atskleidžiamas asmenybės savitumas, istorinis laikotarpis, socialinis ir kultūrinis kontekstas, kuriame jie ir buvo užfiksuoti bei funkcionavo.
Keywords: trumpieji įrašai, įrašų klasifikacija, Juozas Miltinis, rankraštinis fondas