Įmonių bankroto ir jo proceso tyrimas - Giriūnas, Lukas; Kazlauskas, Aivaras (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamas įmonių bankrotas ir jo procesas. Pastaraisiais metais Lietuvoje susiduriama su bankroto proceso baigimo problema – pradėtų bankroto procesų užbaigiama vos trečdalis. Tokie atliktos statistinių duomenų analizės rezultatai leidžia teigti, kad įmonių bankroto procesas reikalauja naujų tyrimų. Nustatytos esminės tobulintinos bankroto proceso sritys, numatytos ir naujos jo vertinimo kryptys. Atliktas empirinis tyrimas siekiant išsiaiškinti bankroto proceso eigą bei jo tobulintinas sritis Lietuvoje, tam tikslui pasitelkiant statistinių duomenų analizę ir įmonių bankroto teorinę apžvalgą.
Keywords: įmonių bankrotas; bankroto procesas; bankroto byla