Prekybos srities specialistų VU Ekonomikos fakultete rengimas ir jų atitikimas rinkos poreikiams - Martinavičius, Jonas (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnis skirtas prekybos specialistų rengimo Vilniaus universitete raidos analizei, pagrindinį dėmesį skiriant jų rengimui, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę. Atlikta prekybos specialistų Ekonomikos fakultete išleidimo statistinė analizė, įvertinama specialistų rengimo dinamika ir apimtys per nagrinėjamą laikotarpį. Pateikiami prekybos specialistų rengimo bakalauro ir magistro pakopose ypatumai, išryškinami studijų programų tikslai bei jų siekimo keliai per bendrųjų ir specialiųjų kompetencijų ugdymą. Prekybos srities studijų programų vykdymas, šios srities specialistų rengimas bei rinkos poreikių atitikimas kiekybiškai vertinami, naudojant gausių anketinių apklausų duomenis bei atitinkamai apdorotą informaciją.
Keywords: prekybos specialistai; Ekonomikos fakultetas; studijų programos; absolventų išleidimas; anketinė apklausa; kompetencijų vertinimas; pasitenkinimas studijomis; darbdavių nuomonė