Analitinės procedūros besikeičiančio verslo įmonių audito kontekste - Pečiūrienė, Aleksandra (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Pastaruoju metu Lietuvos audito sistemos, kaip vienos iš Europos Sąjungos šalių rinkos ekonomikos sudedamųjų dalių, vystymąsi lėmė bendrijos pasirinktas audito tarptautinės internacionalizacijos procesas. Šiandieną tarp šalyje galiojančių TAS yra analitinių procedūrų taikymą reglamentuojantys standartai, kuriuos sudaro dvi grupės – audito įrodymų bei rizikos vertinimo, ir atsako į įvertintą riziką. Rinkos ekonomikos sąlygomis veikiančių verslo įmonių audite analitinėms procedūroms skiriamas vis svaresnis vaidmuo. Straipsnyje siekiama išnagrinėti analitinių procedūrų turinį ir taikymą audite.
Keywords: analitinės procedūros; auditas; audito standartai