Grynojo pelningumo vertinimo metodika - Labonaitė, Gintarė; Subačienė, Rasa (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Pelnas yra vienas iš svarbiausių įmonės tikslų, kuris identifikuoja atitinkamos verslo srities efektyvumą bei nusako įmonės veiklos vystymosi perspektyvas. Pelnas vertinamas pelningumo rodikliais, kurie, atsižvelgiant į vertinamos informacijos pobūdį, gali atspindėti įmonės pagrindinės, tipinės, įprastinės ar visos veiklos pelningumą. Grynasis pelningumas parodo visų įmonės veiklos rūšių galutinį rezultatą, todėl vertinant visuminį įmonės veiklos efektyvumą, tikslingiausia būtų remtis grynojo pelningumo rodikliu. Straipsnyje nagrinėjama grynojo pelningumo rodiklio vertinimo svarba ir pateikiama grynojo pelningumo vertinimo metodika.
Keywords: pelnas; pelningumas; grynasis pelningumas