ABC metodo efektyvumas mažose įmonėse - Klimaitienė, Rūta; Rudžionienė, Kristina; Verbliugevičiūtė, Andželika (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Kad įmonė išliktų konkurencinėje kovoje bei veiktų pelningai privalo žinoti gaminamų bei parduodamų produktų ar teikiamų paslaugų savikainą. Mokslinėje literatūroje aprašomas ABC metodas dažniausiai pritaikomas ir patikrinamas stambių gamybinių įmonių pavyzdžiu, todėl negali būti tiesiogiai adaptuojamas mažoms teikiančioms įmonėms. Šiame straipsnyje pateikiamas savitas požiūris į ABC metodą, siekiant išsiaiškinti, ar šio metodo taikymas yra efektyvus mažoms teikiančioms įmonėms.
Keywords: ABC metodas; mažos įmonės