Nepriklausomas auditas kaip strateginis įrankis informacijos asimetriškumui rinkoje sumažinti - Kustienė, Aurelija (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Siekiant priimti teisingus ekonominius sprendimus, būtina naudotis patikima ir teisinga informacija. Tačiau rinkos dalyviai neturi vienodų galimybių prieiti prie kitų ūkio subjektų disponuojamos ekonominės informacijos arba neturi reikiamos kompetencijos, kuri leistų suvokti finansinių ataskaitų teikiamą informaciją. Straipsnyje keliama mokslinė problema: kaip sumažinti informacijos ribotumo daromą įtaką informacijos vartotojams ir kaip pagerinti rinkos subjektų, kurie naudojasi finansinių ataskaitų teikiama informacija, informuotumą. Problema sprendžiama per ekonomikos teorijų prizmę, analizuojant nepriklausomo audito vaidmenį  siekiant sumažinti informacijos asimetriškumą rinkoje.
Keywords: nepriklausomas auditas; informacijos vartotojai; informacijos asimetriškumas