Progresinio gyventojų pajamų apmokestinimo įvedimo Lietuvoje vertinimas - Melnykaitė, Monika; Ramanauskaitė, Agnė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2013)
Šiame straipsnyje atskleidžiamas Lietuvos Respublikos tiesioginių mokesčių reformos poreikis. Didžioji dalis mokestinių pajamų iš tiesioginių mokesčių surenkama gyventojų pajamų mokesčio pagrindu, todėl vertinamos šio mokesčio tobulinimo galimybės. Pastaruoju metu Lietuvoje vis dažniau diskutuojama dėl progresinio gyventojų pajamų tarifo įvedimo. Atsižvelgus į tai, jog bendros nuomonės šiuo klausimu visuomenėje nėra, šiame straipsnyje vertinami siūlomo progresinio gyventojų pajamų mokesčio tarifo įvedimo projekto aspektai ir galimos įgyvendinimo pasekmės.