Tikslinių išlaidų kalkuliavimo procesą įtakojantys veiksniai - Savickas, Vilius; Šarupičiūtė, Julija (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Straipsnyje nagrinėjami tikslinės kainos, tikslinio pelno ir tikslinių išlaidų nustatymo principai bei pateikiamas autorių siūlomas bendras šiuos tikslinių išlaidų kalkuliavimo metu nustatomus elementus apibrėžiantis terminas. Išskiriamos pagrindinės organizacijos darbuotojų, vykdant tikslinių išlaidų kalkuliavimą, atliekamos funkcijos. Atskleidžiami pagrindiniai tikslinių išlaidų dydžio nustatymui ir kalkuliavimo procesui įtaką darantys veiksniai bei pateikiama šių veiksnių poveikį iliustruojanti schema.