Akademikui Pranui Mažyliui – 130 - Basys, Vytautas; Olechnovičienė, Jadvyga (Acta medica Lituanica, 2015)
2015 m. sausio 24 d. – Lietuvos mokslų akademijos (LMA) tikrojo nario, profesoriaus, mokslų daktaro Prano MAŽYLIO 130 gimimo metų sukaktis. Ta proga išleistas proginis vokas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akušerijos ir ginekologijos klinika kartu su Kauno krašto akušerių ginekologų draugija Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje 2015 m. vasario 5 d. organizavo mokslinę konferenciją „Gyvenimas kaip legenda. Akademikas Pranas Mažylis, 1885–1966“, atidarė parodą „Akademikas profesorius Pranas Mažylis – Lietuvos akušerijos ir ginekologijos mokyklos įkūrėjas, gimdymo pagalbos organizatorius, klinicistas, pedagogas“. Straipsnyje pateikiami svarbiausieji Lietuvos mokslų akademijos akademiko Prano Mažylio gyvenimo etapai ir jo veikla dirbant Akademijos institutuose, komisijose, vadovavimas moksliniams tyrimams ir šių tyrimų svarbiausi rezultatai.